Moterapi

Tilknytningskursus

Kurset: "Tilknytning og triggerpunkter"

I dette 3 måneders forløb vil du få onlineundervisning af mig hver uge, desuden sparring og støtte på de ugentlige lektier, og selvfølgelig tonsvis af refleksioner og indsigter, som både bliver understøttet af mig, men også i et fællesskab af ligesindede.

Jeg har brugt de sidste mange år på at nærstudere, nørde og gennemarbejde materiale til DIG, der ønsker at lære at HÅNDTERE DIG SELV BEDRE, NÅR DU ER I EN KÆRLIGHEDSRELATION!

Kurset er tilrettelagt med øje for, at du kan BEVARE DIT FOKUS PÅ at blive bedre til at BEROLIGE DIG SELV, i stedet for BLINDT at lade din UTRYGGE/ÆNGSTELIGE/UNDVIGENDE TILKNYTNING igen få dig til at miste kontrollen og blive den version af dig selv, du så inderligt IKKE ønsker at være!

Kursets HOVEDFORMÅL er: AT SKABE EN VARIG FORANDRING I DIN MÅDE AT VÆRE PÅ I DINE KÆRLIGHEDS-RELATIONER! 

I forløbets 12 uger vil:

 • undervisningen
 • hjemmeopgaverne
 • selv-refleksionerne
 • de guidede meditationer
 • og dynamikken med ligesindede
 • hjælpe dig med at gå lige så dybt, som individuel terapi kan…

Du vil opleve at føle dig som en del af et større fællesskab, hvor der vil være mange, der sammen fokuserer på, og knokler med, at transformere deres tilknytning til at blive mere tryg.

Der vil være meget GENKENDELIGHED i at følge de andre deltageres processer, så du ved dette ikke vil føle dig så alene med al din tvivl, usikkerhed, sårbarhed, skam og ængstelighed.

Da kurset også vil arbejde med dine TRIGGERPUNKTER, – det vil sige, de blinde steder du har, som oftest afspejler nogle oversete sår fra tidligere i dit liv.

Vil du opleve, at forstå dig selv PÅ ET HELT NYT NIVEAU!

Der ligger utrolig vigtig viden gemt om os selv i vores ”overdrevne reaktioner”.

På dette kursus vil du lære at få adgang til det UBEVIDSTE og UFORSTÅELIGE ved dig, så dine DESTRUKTIVE SELVOVERBEVISNINGER og DIN INDERSTE FRYGT, pludselig vil blive ÅBENLYSE NARRATIVER for dig, hvilket giver os en unik mulighed for at kunne arbejde med dem…

Måske kender du dette:

Du har længe selv sat dig ind i teorien om tilknytning og er allerede klar over, hvilken tilknytningsstil du har, men alligevel kan du ikke ændre din utrygge tilknytning

Hver gang du endelig får samlet dig selv op (og sammen) efter et brud, varer din nyfundne selvkærligheds-balance kun lige indtil du møder den næste (utilgængelige) partner…

Du oplever at have god selvtillid i forhold til både arbejde, venskaber, måske endda i din rolle som forælder… Men når det kommer til kærlighedsrelationer, er det ligesom om du mister dig selv, dit selvværd, din ro og dine grænser

Selvom du ved, at du ”bør lære at elske dig selv mere og være mere omsorgsfuld overfor dig selv”, så er det som om, din indre kritiker er for dominerende og insisterende og overtrumfer alt…

Du har ikke noget imod at bruge tid og penge på materielle ting eller oplevelser, men når det kommer til dybdegående selvudvikling, så har du ikke modet, troen eller håbet på, at du kan forandre dig, og du får derfor aldrig RIGTIGT prioriteret dit eget SELVARBEJDE…

Kurset er kort sagt en billigere måde at skabe varig forandring på end terapi… 

Måske har du gennem længere tid undret dig over, hvordan du kan komme af med nogle af dine destruktive mønstre, såsom f.eks.:

 • Hvorfor det er, at du igen og igen bliver jaloux, når du egentlig godt ved, at du ikke har nogen grund til det…
 • Hvorfor der ofte kommer passivt aggressive bemærkninger (stikpiller) ud af dig, når du har besluttet dig for at stoppe med det…
 • Hvorfor angsten for at ”blive forladt/bedraget/valgt fra” jager dig som en mare, selv om du burde nyde dit forhold og bare give din partner lidt plads…
 • Hvorfor du aldrig føler dig helt tryg og overbevist om, at din partner ”har din ryg” og gør sig ligeså umage i forholdet som dig…

Kurset vil både give dig mulighed for at få de SVAR, du har ledt efter og også for at få REDSKABERNE til at du kan ændre på dine usikkerheder!

Den tro og overbevisning Mo har på, at man kan ændre sin evne til kærlighed, gør at man selv til sidst også tror på det. Den stædighed og tålmodighed man bliver mødt med i hendes arbejde, gør en mere håbefuld, så man kager ikke rundt i tankerne om at give op undervejs…”

Luna, 37 år, tidligere klient

Kurset indeholder følgende:

 • Hver uge er der særligt tilrettelagt online undervisning med fokus på de emner, som jeg har nøje udvalgt til dig, så du virkelig kan komme i proces med at udvikle din (utrygge) tilknytning.
 • Undervisningen kan selvfølgelig afspilles efterfølgende, så du kan se det, hvis du ikke har mulighed for at deltage direkte. Du kan lytte til ugens undervisning, når du er på vej på arbejde, ude at gå en tur eller sidde derhjemme og se den på en skærm. På den måde kan du altså deltage i forløbet, som det passer dig…
 • Ugentlige guidede meditationer hvor de dybdegående temaer internaliseres og gøres til NETOP DIN VEDKOMMENDE PROCES!
 • Hver uge byder også på øvelser og opgaver, der understøtter din VARIGE forandring både i dit forhold til dine nære relationer og i dit forhold til dig selv!
 • Et fællesskab af ligesindede på Facebook, hvor du kan drøfte ugens øvelser og refleksioner med andre i samme proces. Jeg vil også selv være til stede efter behov i dette fællesskab og give sparring og feedback på samtalerne.
 • Du kan være en del af dette inspirations-fællesskab så længe du ønsker det!! Vi er mange i samme båd, der kan støtte og heppe på hinanden, så din forandring kan holdes ved lige også EFTER forløbet…

Prisen er 3850 kr.

Man kan godt lave en aftale om at betale i rater.

Der findes 3 måder at deltage i kurset på, du kan vælge at deltage på den måde, som du er klar til/har overskud til:

 • Ved denne form for deltagelse er du garanteret inspiration og øget bevidsthed.
 • Du får set/hørt onlineundervisningen, når det passer ind i din travle hverdag.
 • Nogle uger er du meget interesseret, andre uger springer du lidt lettere over materialet…
 • Du er enten (semi)aktiv med fællesskabet i Facebookgruppen, hvis du føler for det, eller vælger helt ikke at deltage i fællesskabet med andre. 
 • Du bruger måske omkring en time eller lignende om ugen på kurset.
 • Ved denne form for deltagelse er du næsten garanteret at opnå en (varig) forandring i dit forhold til dine relationer og dig selv!
 • Du prøver at være med til den direkte onlineundervisning, der er hver uge.
 • Til undervisningen er du aktivt deltagende, stiller spørgsmål, deler dine betragtninger og hepper med på den forandring, som alle i gruppen prøver at opnå.
 • Du giver dig god tid til at lave meditationerne, du tager det alvorligt og skriver dine indsigter og fornemmelser ned både før og efter meditationerne.
 • Du får lavet dine lektier hver uge og har i det hele taget den indstilling at dette forløb skal være netop den MULIGHED du har for endelig at transformere din TILKNYTNING og evne til at indgå i kærlighedsrelationer.
 • Du tilvælger at være en del af fællesskabet i facebookgruppen, her fortæller du de andre om din proces og giver positiv feedback til de andre gruppedeltagere.
 • Du bruger et sted mellem ”en halv time dagligt” til ”hvad end tid det tager” at lade sig opsluge af processen hver uge…
 • Du deltager på samme måde som ved ”Varig forandring”, men har besluttet dig for OGSÅ at få HEALET et eller flere af de (tilknytnings)sår, du er blevet bevidst om, stadig bliver genvækket og farver din virkelighed, når du bliver presset relationelt…
 • Du booker enten ”en-til-en terapisession(er)” med mig i forhold til at arbejde dybere med de (blinde, skjulte) temaer, som du kan mærke, er svære for dig at komme helt til ”bunds” med alene…
 • Eller du får dig din egen ”support-makker” i Facebookgruppen, som du kan blive tættere med og bl.a. spare med om at lave de dybdegående hjemmeopgaver. 

Helt enkelt vil du ved dette kursus opleve ENDELIG at kunne arbejde med de sider af dig selv, som du sikkert igennem længere tid har ønsket at kunne HÅNDTERE bedre… 

Du vil lære at bruge de UNIKKE TEKNIKKER fra teorien om, at vi består af  forskellige dele, som er en nyere terapiform, der kun lige er kommet til Danmark.

Denne teori er en meget SIMPEL og NEM måde at skabe STORE forandringer på!

Man bliver hurtigt meget HÅBEFULD ved denne metode!

Du vil have mig med dig igennem hele din rejse, jeg vil hjælpe, støtte og vejlede dig, så din proces bliver så vedkommende og konstruktiv som muligt.

Hver uge vil du lære om de nye specialtilpassede udviklingsmuligheder, der består af skræddersyede opgaver og teoripassager og som passer til lige netop de små, ugentlige skridt du skal tage for at kunne forandre din tilknytning.

Oversigt over de 12 ugers arbejdsområder

Nedenstående oversigt over de temaer i de 12 uger forløbet strækker sig over, er kun anvisende, da jeg vil finpudse og justere i kursusplanen sommeren over – jeg er altid åben for læring og videreudvikling og bliver hele tiden inspireret af nye værktøjer/metoder osv.

I den første uge af forløbet skal du lære om tilknytningsteorien, en teori som de senere år er blevet den mest anerkendte teori indenfor parterapi og relationel udvikling.

Du vil lære om, hvad din egen dominerende tilknytningsstil er, og ved dette allerede få forklaret en stor del af din adfærd og tankemønstre.

Det er vigtigt at påpege, at du ikke ER din tilknytningsstil, du bevæger dig i løbet af livet imellem tilknytningsstilene.

Jeg vil vise dig metoder til, hvordan du kan blive ved med at forme din tilknytning resten af dit liv!

At forstå på et dybere psykologisk niveau på hvilken måde du ”giver og modtager kærlighed”, og hvorfor du håndterer konflikter, som du gør, er essentielt i arbejdet med at skabe mere tryg tilknytning.

I denne uge skal vi arbejde i dybden med DIN specifikke tilknytningsprofil, så du allerede her kan begynde at forstå dig selv og dine (relations)mønstre bedre.

Det er nemlig også allerede i denne uge, at du skal beslutte dig for, HVAD dit præcise MÅL er for dette forløb.

Du vil altså i denne uge få dedikeret hjælp til at finde ud af PRÆCIS HVILKEN PROBLEMSTILLING, det er, du ønsker at fokusere på…

I arbejdet med at lave disse præcise individuelle målsætninger, støder man også ofte på noget (spændende) modstand…

– Måske noget i dig er bange for forandring…

– Måske noget i dig er utryg ved, at der er noget, du skal give slip på, osv…

Du vil få hjælp til at indkredse, hvad det er for en modstand, der kommer i dig, når du skal arbejde med din personlige målsætning.

I uge 3 skal vi arbejde dybere med nogle af de dele af dig, der er utrygge ved, at du skal til at forandre dig….

Man kan putte disse dele ind i kategorien: ”Den Indre Kritiker”.

Dine Indre Kritikere gemmer altid på en masse spændende viden om dig, så det er vigtigt, at du er nysgerrig på, hvad lige netop DIN indre kritiker, er bange for, der kan ske dig, hvis du udvikler dig…

 • Måske Din Indre Kritiker fastholder dig i et destruktivt selvbillede eller i en fortælling om, hvad du kan eller (ikke) er værd…

Dine Indre Kritikere rummer KÆMPE UDVIKLINGSPOTENTIALE for dig, og heldigvis har jeg en helt UNIK metode til, at du netop i denne uge kan få skabt et mere fleksibelt forhold til Din Indre Kritiker, så du selv kan blive den, der bestemmer i dit eget liv.

I uge 4 skal vi arbejde med ”kunsten at lære at berolige sig selv”.

Vi skal arbejde med at komme i kontakt med den energi, der siger:

Alt kommer til at blive ok. Du er ok!”.

Vi kommer bl.a. til at arbejde med temaet ved at bruge ”Den ængstelige/undvigende fælde”, da dette parforholdsmønster både er det mest normale og også virkelig godt eksemplificerer, hvordan forskellig tilknytningsstil kan afføde misforståelser og skabe dybe kløfter i forholdet, hvis vi ikke arbejder med at få mere bevidsthed om dette…

Det vil blive tydeligt for dig i denne uge, hvor vigtigt det er, at du lærer at berolige dig selv.

Du vil i denne uge arbejde med at tillære dig selv en mere omsorgsfuld måde at møde dig selv på, da manglen af selvkærlighed ofte er det, der spænder ben i forhold til at kunne rumme dine følelser bedre.

I denne uge zoomer vi ind på dine triggers. Triggers er kort sagt, de ”lidt for voldsomme reaktioner” du har på visse situationer…

Triggersituationer er situationer, der ubevidst minder dig om noget, du har oplevet tidligere i dit liv, dine (overdrevne) reaktioner sker altså IKKE UDEN GRUND – selvom de kan føles meningsløse og tossede – nej din store reaktion (på at din kæreste ikke købte mælk til dig) minder dig højest sandsynligt om et tidligere sår…  

I denne uges arbejde med dine triggers, bliver du klogere på, hvad det er disse reaktioner fortæller om dig og hvorfor de kan vække det, de gør i dig…

Jo mere vi forstår om os selv i disse situationer, jo mere kan vi stoppe med at skamme os over vores reaktion, hvilket vil gøre vores selvudviklingsarbejde meget nemmere…

I denne uge vil du blive sat ind i teorien om, at vi mennesker består af en masse forskellige dele, som ofte guider os i hver sin retning i pressede situationer.

Teorien er ultraeffektiv og let at gå til, da den hurtigt skaber en mere balanceret forholden-sig til sig selv…

Kort sagt vil du i denne uge lære ØGET SELVHÅNDTERING!

Teorien fokuserer på, at du skal blive mere TRYGT TILKNYTTET TIL DIG SELV og metoden fokuserer derfor på, at du lærer at være mere imødekommende og accepterende overfor de dele af dig selv, som nogle gange styrer dig i ukonstruktive retninger.

I denne teori kalder vi disse dele for enten MANAGERE eller BRANDSLUKKERE.

I de næste par uger skal du arbejde med at lære dine managere og brandslukkere at kende…

 • Fordi du nu er kommet halvvejs i forløbet og skal du også i denne uge kigge på din MÅLSÆTNING for at sikre dig, at den stadigvæk rammer din proces, hvis den evt. skal ændres lidt på, er det godt at gøre i denne uge…

Vores indre managere er de dele af os, der prøver at være i kontrol.

Deres formål er at få alt til at køre så GNIDNINGSFRIT for os som muligt…

Managerne er meget rigide med at overholde deres formål, hvilket betyder, at de vil gøre ALT, hvad der står i deres magt, for at vi ikke får genvækket vores tidligere TILKNYTNINGSSÅR (afmagt, ensomhed, afvisning, ikke være god nok etc.).

Managerdelene har altså altid travlt med på DINE VEGNE at FOREBYGGE, at du ikke bliver såret/svigtet osv.

Når du lærer dine managere bedre at kende, vil du forstå dig selv på et helt andet plan!

Du vil begynde at indse, at du hele tiden har haft rigtig gode grunde til at gøre, som du gør og være, som du er.

Du vil begynde arbejdet med at genkende dine managere, når de aktiveres og derefter få træning i at lære at håndtere dine managere meget bedre.

Dette er begyndelsen på, at du endelig kan blive leder i dit eget liv!

Ofte har vi alle en manager, der er ekstrem og rigid, og som vi virkelig oplever styrer os. Det kan være denne manager, får dig til at please, overtænke, være overansvarlig, ikke kunne give slip i kontrol eller lignende…

Den periode i vores liv som vores managere er blevet skabt i (de fleste i relation med vores forældre), er de gået i stå i… De ved altså ofte ikke, at vi er blevet voksne og ikke har lige så meget brug for deres hjælp mere…

 • F.eks. hvis vores forældre ikke kunne rumme dine følelser, kan du opleve som voksen, at en stemme (stadig) siger til dig: ”Tag dig sammen, hvorfor skal du være så dramatisk…”

Hvad der fik os til at overleve som barn i samspillet med vores omsorgsrelationer, kan desværre ofte i voksenlivet være netop det, der skaber afstand til vores partnere og modstand mod os selv…

I denne uge skal vi arbejde med en af dine managere og den grundsorg, som den beskytter…

Du vil blive klogere på, hvad der er DIN STØRSTE FRYGT i relationer!

Brandslukker-delene er lidt mere ekstreme end managerne. Hvor managerne prøver at FOREBYGGE problemer for dig og undgå svære situationer, så kommer brandslukkerne dig til UNDSÆTNING og eliminerer det problem, du står i, IMENS du står i det…

Managerne gør alt de kan for at undgå “smertefulde situationer”, og er derfor aktive når disse situationer ikke udspilles – altså i din almindelige hverdag.

Brandslukkerne aktiveres derimod, når vi står i en svær situation, som vores managere ikke har kunne undgå for os.

Brandslukkere er reaktive og fungerer altså som problemknusere.

Brandslukkere dulmer tit vores følelser, de kan også godt lide at distrahere dig eller gøre dig følelsesløs…

Brandslukkere kan f.eks. vise sig som, at du bliver nødt til at drikke alkohol for at udholde, at du er blevet forladt, at du må overspise hver gang din partner skal i byen, at du må være på sociale medier, hver gang du har et ledigt øjeblik, osv.

I denne uge skal du arbejde med en af dine brandslukker-dele!

I teorien om at vi mennesker består af forskellige dele, ser man tilknytningsmønstrene som en ”måde vi som børn har tilpasset os vores forældre på”. En tilpasning…

Denne måde vi har tilpasset os på, er det man i metoden kalder dele – din måde at tilpasse dig på i din barndom er siden hen blevet til en del eller side af dig…

Dine dele (tilpasningsmønstre) er dem, der resten af livet skal hjælpe dig med på bedst mulig vis at få dine relationelle behov opfyldt…

 • Giver det mest mening for DIG at få dine relationelle behov opfyldt på en tryg, undvigende, ængstelig eller ambivalent måde…

Ofte har vi i vores tilknytningsproces med vores forældre oplevet nogle usunde mønstre (f.eks.: Far skældte ud over alle lyde, når han var stresset på arbejdet).

Disse mønstre bliver desværre ofte internaliseret som vores egne indre stemmer (”Jeg fylder for meget igen, jeg bør skamme mig over mig selv”).

Man kalder disse indre, dømmende stemmer, for ”Skyldige dele”.

Disse Skyldige Dele dukker ofte op i vores voksenliv og får dig til selv at blive den ”skyldige” overfor dine relationer, måske du pludselig oplever at sige til dit eget barn: ”Hvorfor skal du altid have så meget opmærksomhed? Det er simpelthen ikke normalt”…

I denne uge skal du arbejde med at finde dine Skyldige dele…

I denne uge skal du lære om Selvet og Selvenergi.

I teorien om at vi rummer en masse dele, tror man på, at alle mennesker har et SELV, som er en form for ”ÆGTE DIG”, og altså derfor anderledes end ”de dele, vi også består af”…

Selvenergi er den naturlige, oprindelige energi eller måde, vi føler på, når vi er ordentligt connectede med vores Selv.

Man tror på, at SELVENERGIEN kan HEALE ens tidligere sår, det er derfor vigtigt at lære at mærke Selvet og Selvenergien.

Man kan mærke, man er connectet med sit Selv, hvis disse 8 kvaliteter er til stede:

Nysgerrighed, Ro, Mod, Klarhed, Forbundethed, Kreativitet og Omsorg.

Du vil i denne uge blive trænet i at komme i kontakt med din Selvenergi, du vil mærke hvor meget LYS og OMSORG du har i dig selv og hvordan du kan bruge dette lys til at gøre dig mere TRYG i din relation til dig selv og andre.

I denne uge slutter forløbet, derfor er fokus i denne uge på at vise dig, hvordan du kan bevare al din nye læring fra forløbet i din kommende hverdag.

Du vil få grundig støtte i at få lavet en ny (fremtids)MÅLSÆTNING, der skal støtte din videre proces ind i fremtiden…

Husk at hvis du har fået mere blod på tanden for at arbejde videre med mig, så kan du altid deltage i det næste forløb. Hvor vi skal videreudvikle al den viden, vi har skabt sammen i dette forløb. 

Du vil fortsat kunne spare med gruppen på Facebook.

Tilmeld dig