Moterapi

Gruppeterapi for ensomme

Gruppeterapi

Styrk dit selvværd – kom i gruppeterapi for ensomme

Gruppeterapi er til dig, der føler dig ensom og ønsker at bryde ud af ensomheden. Den er også til dig, der ønsker at arbejde med dit selvværd og få mere mod på at møde nye mennesker. 

Under gruppeterapien vil jeg hjælpe dig med at turde mærke ensomheden, hvad den gør ved dig og hvad vil den fortælle dig. Vi vil i fællesskab skabe et rum, hvor der er plads til at være ærlig og sårbar – og hvor du sammen med andre i lignende situation, kan snakke frit fra hjertet. 

Ensomhed er en altomsluttende følelse af at være ked af det. En følelse der primært opstår, fordi man ikke føler sig som en del af et fællesskab..

Ensomhed er en oplevelse af at være isoleret og/eller ikke have social støtte. Ensomhed kan også føles, som om man er usynlig eller at ingen forstår, hvordan man har det.

Det kan være rigtig svært at tale om ensomhed. Men ensomhed kan ramme alle – uanset hvor i livet man befinder sig.

Forstå din ensomhedmed gruppeterapi
I gruppeterapien vil det blive tydeligt, at ensomheden ikke rammer på en retfærdig måde. Mange almindelige, gode og kærlige mennesker lider under ensomhed. Også mennesker der har en partner, venner og familie kan lide under ensomhed.

Vi vil bryde med, at ensomhed er tabu og at det er en “taberagtig” følelse. Der er mange, der ikke vil indrømme at de er ensomme, men på kurset arbejder vi ud fra at det første skridt til at få ændret på følelsen, er at acceptere, at den er der.

Under gruppesessionerne vil det blive tydeligt, at hvis du ikke kan acceptere følelsen af ensomhed, men prøver at skubbe den fra dig, kan du ikke få den til at forsvinde. Tværtimod er der en sandsynlighed for, at den vil vokse sig større.

Et af hovedtemaerne under vil være at undersøge, hvad din ensomhed fortæller dig. Det kan være vi finder ud af, at der er en helt konkret årsag til, at følelsen følger dig. Det kan være betingelser fra din opvækst, oplevelser du har haft gennem livet, eller det kan være sider i dig selv, du har undertrykt. Bare det, at du kender årsagen til, hvorfor du har det, som du har det, kan give lindring og lettelse.

Dét får du ud af gruppeterapi

Som udgangspunkt tror jeg på, at alle følelser indeholder kommunikation til sjælen, og det ensomheden prøver at sige til os, er, at der er noget, vi savner eller mangler i vores liv.

Den første ting vi sammen skal afklare i terapisessionerne om din ensomhed, er altså, hvad der har været medvirkende til, at du føler dig ensom. Vi skal se på, hvilke omstændigheder der påvirker din ensomhedsfølelse og hvornår den kommer i spil hos dig.

Herefter skal vi sammen finde ud af, hvordan du kan arbejde med følelsen og dig selv.

Er du ensom, kan alene dét at møde ligesindede være en kæmpe forløsning. Sammen får I mulighed for at støtte hinanden samt dele erfaringer. Det at møde andre i samme situation, kan virke befriende og medvirke til at man ikke føler sig så alene om at være ensom.

  • Du vil finde ro
  • Føle dig mindre forkert
  • Være mindre afhængig af andres bekræftelse
  • Du vil finde ud af, at du ikke er alene om dine følelser

Få et stærkere fundament
Når du begynder at trives med dig selv, vil du stå på et stærkt fundament – “jeg er, som jeg er, og det er ærgerligt for dem, der ikke kan lide det!” På den måde vil du, i takt med at terapisessioner, begynde at rodfæste sig i dig, føle en voksende selvtillid og du vil opleve et mindre behov for at blive bekræftet af andre i, at du er god nok.

Sammen arbejder vi hen imod at du ikke føler dig forkert i forhold til andre og at du kan være alene uden at føle dig ensom.

Du har altid dig, du har en styrke i at være dig, og der en ro i at være sammen med dig!

Det praktiske omkring terapien

Workshoppen varer 2 gange 3 timer.
Prisen er 1500 kr.
Underviseren er uddannet cand.pæd.pæd.psyk. og psykoterapeut.
Har du spørgsmål?
Så er du velkommen til at give mig et kald på tlf. 61 27 17 07, eller skrive en besked i min kontaktformular. Så vender jeg tilbage, så hurtigt jeg kan.