Moterapi

Parterapi

Parterapi med fokus på manglende nærhed, nærvær og intimitet i parforholdet

Måske er I et af de par, der opsøger parterapi, fordi I oplever, at nærheden imellem jer er forsvundet eller blevet væsentlig mindre.

Det kan være, I oplever at: 

 • I ikke længere kan mærke, hinandens tanker eller følelser
 • I prioriterer hobbyer, medier eller lignende over jeres samvær
 • jeres parforhold nogle gange føles ligegyldigt, koldt eller meningsløst
 • I ikke lytter til hinanden
 • ingen af jer bliver forstået, når I åbner jer, eller fortæller om ting, der interesserer jer hver især
 • I kritiserer og bebrejder hinanden 
 • jeres parforhold mest handler praktiske ting i hverdagen
 • I er stoppet med at kysse eller røre hinanden
 • I har opgivet at dele jeres tanker og følelser med hinanden
 • en af jer (eller begge) har svært ved at udtrykke egne behov i forhold til nærhed og intimitet med den anden
 • I har taget initiativ til nærhed, men er blevet afvist. Og herefter har følt det for sårbart at åbne op igen eller invitere til nærhed 

Det kan være, at I har givet op på at være åbne overfor hinanden, at I har trukket jer væk fra hinanden og nu holder jeres tanker og følelser for jer selv. Det kan være, det føles som om I lever i hver jeres boble, at der hvor der engang var kærlighed og tosomhed, er der nu kun ensomhed eller tomhed.

I et parterapeutisk forløb hos mig, vil vi sammen undersøge, hvad det er, der skyldes den manglende nærhed og intimitet i jeres forhold.

Hvornår startede det? Hvorfor fortsatte det i denne udvikling? Hvad er det svære i at bryde mønsteret? Hvad ønsker I begge fremover? 

Det er forskelligt fra par til par, hvad der karakteriserer årsagen til manglende nærhed i jeres relation. Når vi sammen har fundet frem til årsagerne, fortsætter vi i terapien med at arbejde med problemerne og de afstandsskabende mekanismer, således at I får lyst, nærhed, intimitet og seksualitet tilbage.

Du er altid meget velkommen til at sende mig en mail på [email protected] eller give mig et kald på 61 27 17 07.

Ofte skyldes manglende nærhed og nærvær, at frustration, misforståelser, stressede hverdage og uløste problemer har skabt afstand, ulyst og indelukkethed.

Det kan være at tonen imellem jer længe har været hård og bebrejdende. Måske I begge er i konstant forsvar. 

Det kan være, at måden I kommunikerer på, igennem længere tid har skabt afstand i stedet for kontakt. Det kan være at talrige faslåste problematikker og konflikter, er blevet til bitterhed, ulykkelige skænderier og modstand.

Så hvordan vendes udviklingen? Hvordan styrkes følelsen af os og af at I holder sammen igen?

Den vigtigste forudsætning for nærhed og intimitet er at I begge er nærværende samtidig, at I vitterligt er tilstede sammen. 

At I har empatisk kontakt. 

Det er ikke ord som skaber kontakten, men nærværet. 

Forud går at begge parter har lyst til at arbejde med og afprøve at være i intime situationer sammen. 

Intimitet og nærhed opretholdes kun i den tid, hvor I er nærværende overfor og med hinanden. Uden nærvær lever vi kun livet halvhjertet, fordi vi ikke rigtig mærker eller deltager i livet omkring os. Kun når vi er nærværende, kan vi mærke kærlighed, sorg, lyst og glæde.

Læs mere om min baggrund som terapeut lige her. Jeg er bl.a. uddannet på bl.a. Danmarks Pædagogiske Universitet og Dansk Familieterapeutisk Institut.