Lavt selvværd kan give mange udfordringer i hverdagen, og derfor kan et terapiforløb være en stor hjælp.

Med lavt selvværd behandling i Moterapi får du konkrete redskaber til at få et mere realistisk selvbillede og bryde din negative tanke-spiral.

Med et terapiforløb til lavt selvværd behandling vil vi:

  • Arbejde med dine negative tanker om dig selv
  • Give dig et mere realistisk og positivt selvbillede
  • Øge din selvaccept
  • Lære dig at sige fra og sætte grænser
  • Bryde den negative tanke-spiral

Du er altid velkommen til at sende mig en mail på [email protected] eller give mig et kald på 61 27 17 07.

BOOK TID

Book en indledende samtale til kun 800 kr. – klik her

 

Lavt selvværd behandling: Dit terapiforløb hos mig

Lavt selvværd skyldes, at du tror på (har vænnet dig til eller accepteret) de nedsættende forestillinger, du har om dig selv.

Lavt selvværd er opstået af den kritik, du har fået, og som du efterfølgende har gjort til selvkritik. Hver gang, du mærker selvkritikken kommer i spil, opleves det smertefuldt, handlingslammende eller angstprægende.

Mine kernemetoder i arbejdet med lavt selvværd er:

 At skabe en indsigt i og forståelse for din opvækst, hvor det negative selvbillede blev skabt

At arbejde med i fællesskab at analysere de selvnedgørende mekanismer, der er blevet en del af din dagligdag.
Det kan f.eks. være, at vi italesætter den historie, du fortæller om dig selv, som en sandhed, som du har overbevist dig selv om

At skabe rammer for et øvelsesrum, hvor du bliver egoistisk på den gode måde.
Det kan f.eks. være ved, at du bliver mere bevidst om, hvad du virkelig drømmer om og ønsker for dig selv, så du kan blive mere tro mod dig selv. På den måde vil det langsomt blive mere naturligt for dig også at handle ud fra din egen kerne.

Det kan opleves som nærmest utrygt og fremmed for nogle, fordi det kan sidde så dybt i én at skulle være loyal over for andres ønsker.

Men med tålmodighed vil de fleste blive mere fortrolige og trygge ved at handle ud fra, hvem de i virkeligheden er.

Der kan være en del angst forbundet med at opbygge et lavt selvværd, da du skal være villig til at kigge på de hårde selverkendelser, du har bygget op igennem livet.

Til gengæld er det aldrig for sent at opbygge sit selvværd.

lavt selvværd behandling

I videoen fortæller jeg lidt om, hvad det vil sige at have lavt selvværd og hvordan jeg kan hjælpe dig.

I selvværdsterapi arbejder vi altså med de tanker, du har om dig selv. Du bliver bevidst om uhensigtsmæssige tankemønstre. Tanker hvor du taler ned til dig selv eller bilder dig selv ind, at dine relationer vil forlade dig, hvis du f.eks. sætter grænser for dem.

Men du øver dig også på mere handlingsrettede elementer, såsom grænsesætning. Grænsesætning kan være en vigtig del af arbejdet, da mange med lavt selvværd har svært ved at sætte grænser for andre, da de har været vant til at skulle please andre, i stedet for at stå op for sig selv.

Det kræver en del øvelse, men giver så meget energi, når man oplever pludselig at have disse øgede muligheder.

Nogle oplever også et behov for at få hjælp med at træne deres selvdisciplin. Det at kunne lave aftaler med sig selv om for eksempel at stå tidligere op, spise flere grøntsager eller andet, kan være en del af at skulle opbygge en fornyet tro på sig selv.

Alt dét hjælper jeg dig med i et terapiforløb til lavt selvværd behandling.

Derfor er behandling af lavt selvværd vigtigt

Det overordnede mål for behandling af lavt selvværd er at få minimeret personens negative tanker om sig selv og udvikle et mere realistisk og positivt selvbillede.

Identifikationen af de nedsættende tankemønstre, begrænsningen af dem og den øgede selvaccept er noget, der er vanskeligt at arbejde med alene, da man ofte vil falde tilbage i sine rigide, langtidslagrede selvfortællinger.

Jeg kan hjælpe dig igennem ved at:
tydeliggøre hvordan du taler til dig selv, og herefter hjælpe dig til at blive opmærksom på, hvor din selvkritik er urealistisk og hæmmende for dig.

Jeg kan hjælpe dig med at bryde den negative spiral, som personer med lavt selvværd ofte befinder sig i, f.eks. hvis du tænker, at du ikke er god nok.

Det kan resultere i smertefulde følelser, og jo mere ked af det eller angst du bliver, desto større er risikoen for, at du tror endnu mere på den negative tanke.

For at bryde denne negative spiral, skal de destruktive tanker erstattes med mere konstruktive tanker.

Send mig en uforpligtende besked

Lavt selvværd i voksenlivet kan ses i parforhold, i venskaber og dit sociale liv

At gå rundt med et ubehandlet lavt selvværd kan let forstærkes i voksenlivet, da personer med lavt selvværd vil være tilbøjelige til at opsøge og tilpasse sig omgivelser, hvor ens grænser og værdier underkendes.

Det kan f.eks. ses i parforhold, hvor du kan komme til at underkaste dig en afvisende eller straffende partner. Du kan opleve at føle dig afhængig eller altid at være bange for en afvisning.

Det kan også ses i arbejds- eller sociallivet, hvor du lader kollegaer eller venner udnytte din hjælpsomhed eller manglende evne til at få sagt fra.

Hvordan opstår lavt selvværd og hvad er symptomerne?

Selvværd er ikke noget, vi er født med, selvværd “grundlægges” i barndommen.

Følelsen af selvværd kan svinge gennem hele livet og kan have stor betydning for vores livskvalitet, men det er aldrig for sent at udvikle et solidt og sundt selvværd.

Når et barn udvikler et lavt selvværd, kan det være fordi, det udsættes for nedsættende bemærkninger eller kritik.

Barnet kan i den forbindelse opleve at føle sig forkert, fordi dets følelser eller behov ikke bliver mødt, eller fordi barnet ikke bliver set, som det er.

Symptomer på lavt selvværd i ungdoms- eller voksenlivet kan være, at man føler sig utilstrækkelig eller ikke god nok, uanset hvor velfungerende ens liv er, eller hvor godt man præsterer.

Et symptom kan også være, at man har svært ved at tage imod ros eller anerkendelse, fordi denne ros ikke opleves som sand, i forhold til det syn, man har på sig selv.

Personer med lavt selvværd er ofte meget selvkritiske og kan være tilbøjelige til at bebrejde sig selv og tage skylden, når noget går galt.

behandling af lavt selvværd

Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid?

Selvværd og selvtillid er ord, der ofte bruges forkert. Ordene har forskellig betydning, selvom de indvirker på hinanden.

Selvværd handler om, hvorvidt man føler sig tilfreds med sig selv og om man kan acceptere sig selv med fejl og svagheder.

Lavt selvværd betyder, at man ikke tror på, at man er god nok, som man er, og at ens grundlæggende følelse er, at man ikke er værd at elske eller noget værd som person.

Selvtillid handler om, hvorvidt man er tilfreds med det, man gør. Om man har tiltro til sig selv og sine præstationer. Man kan godt have god selvtillid, men samtidig ikke et godt selvværd.

Hvis du f.eks. har god selvtillid i forhold til dine sportslige præstationer, kan du godt opleve en tilfredshed i forbindelse med det, men samtidig have en indre stemme, der fortæller dig, at du ikke er værd at elske, hvis du en dag ikke præsterer godt.

Selvværd skabes i det indre og hænger sammen med hele ens kernefølelse af at være til og være elsket og god nok, selvtillid handler om måden, man bruger sine færdigheder på eller mestrer forskellige ting.

Føler du dig belastet af lavt selvværd, så send mig en besked på  [email protected] og lad os få en snak om lavt selvværd behandling.

Du kan også ringe til mig på 61 27 17 07 .

Læs også om, hvordan jeg kan hjælpe med angst terapi og stress terapi.