Hvornår skal du søge hjælp til behandling af et traume?
Der er store forskelle i menneskers robusthed og reaktionsmønstre, lige såvel som der er i menneskers personlighed, deres forskellige sociale netværks- og støttemuligheder, og også på selve traumets karakter. Men det gælder for alle, at hvis først et traume har sat sig i kroppen, så kan det have alvorlige konsekvenser for både psyken, kroppen, vores ressourcer og vores livskvalitet.
Hvis du har været igennem en eller flere traumatiske oplevelser, kæmper du måske med angstprægede, overvældende følelser, skræmmende minder eller en oplevelse af at skulle være på vagt.
Følelser som du kan mærke stresser dig, hæmmer dig, og som du ønsker at slippe. Det kan også være, du føler dig følelseskold, eller som om verden er uvirkelig for dig eller at du bare ikke kan stole på andre mennesker.
Måske har du et ønske om at prøve at fremskynde en helbredelse af dig selv, fremskynde at du kommer videre, og her kan et behandlingsforløb hos mig være en mulighed.
Det vil altid tage tid at komme sig, når man oplever noget voldsomt. Det vil tage tid, før man føler sig tryg igen, før krop og sjæl slapper af igen. Men uanset om den traumatiske hændelse skete for mange år siden eller i går, kan jeg hjælpe dig med at helbrede dig selv og komme videre.
Når man ikke får bearbejdet chokerende begivenheder, kan der ske det, at kroppen og nervesystemet tror og opfører sig som om, man stadigvæk er i fare. Dette selvom du rationelt og bevidst ved, at det der var ubehageligt og truende, er ovre.
Hvis du igennem længere tid har oplevet at leve med symptomer som panik, fortvivlelse, aggression eller depression, kan det være du er belastet af voldsomme senfølger fra et traume, og måske har fået PTSD. I så fald kan et terapeutisk forløb være hensigtsmæssigt.