Hvordan kan terapi hjælpe dig?

 

Hvad sker der, når vi kommer i krise over vores identitet?

Når vi pludselig ikke længere kan mærke, hvem vi er?

I et forløb hos mig vil jeg hjælpe dig med at sætte ord på dine tanker, bekymringer og eksistentielle overvejelser, jeg vil hjælpe dig med at skille tingene ad for dig og gøre det mere konkret, hvad det er, der virkelig trykker dig. 

Du vil opleve at lære dig selv bedre at kende og få en øget indsigt i dine valg og fravalg. 

Sammen kan vi arbejde med også at få sat nogle konkrete mål, du kan føre ud i livet.

Du er velkommen til at give mig et kald på tlf. 61 27 17 07 eller sende en besked i kontaktformularen her på siden.

I videoen fortæller jeg lidt om hvad det vil sige at have en eksistentiel krise og hvordan jeg kan hjælpe dig ud af den.

Begrebet livskrise

Du er i en livskrise, når du spørger til livets mening og ikke kan finde den, eller når du er fastklemt i en position, som du ikke kan komme ud af.

Modsat andre kriser som f.eks. en uventet krise (tab), så er livskrisen eksistentiel. Krisen er altså forbundet med selve det at leve livet med alle dets op- og nedture. Deraf begrebet livskrise.

Tvivl og usikkerhed fylder os

Nogle beskriver det som, at de oplever, at leve uden at leve.

De oplever manglende livsglæde og håbløshed.

Eller at de har tankemylder, der alle fører hen til en opslugende og skræmmende ensomhed.

Nogle af de spørgsmål, der kommer, når vi tvivler på vores egen identitet og får os til at føle os tvivlsomme og forvildede kan være:

  • Hvem er jeg?
  • Hvad skal jeg med mit liv?
  • Har de valg, jeg har truffet været rigtige?
  • Hvad er mit mål, min vej? osv.

Eksistentielle spørgsmål er ofte svært håndgribelige og forvirrende.

Du er mere end velkommen til at efterlade en besked med spørgsmål i min kontaktformular lige nedenunder.

Der er ikke noget galt med dig, fordi du gennemgår en identitetskrise

Det betyder blot, at du mærker dig selv på et dybere niveau, hvilket kan være med til at skabe større forandringer – gerne forbedringer. 

Det kan også støtte dig i at slippe tidligere karaktertræk, såsom angst, opgivelse eller pessimisme, eller det kan give dig mere selvtillid, så du får styrket din livskvalitet.

I en behandling af livskriser fokuseres der på at få sat ord på dine følelser og få dem skilt ad. Oplevelser i forbindelse med tab, savn eller vrede, har det med at smelte sammen og overvælde en. 

Ofte vil der også dukke mere eksistentielle spørgsmål op, som f.eks. hvad er meningen med livet, din plads i verden etc.

Man kan opleve følelser som skam eller skyld over, at man har det skidt – fordi man føler, at man egentlig ”burde” være glad og tilfreds.

behandling for identitetskrise

At søge efter mening er også at søge efter sammenhæng.

Som terapeut vil jeg prøve at støtte dig i en form for udredning af din aktuelle livssituation og hvor dine ressourcer og mulighederne afdækkes og udforskes, så de bliver mere tydelig for dig selv.

Igennem disse nye indsigter åbnes der op for nye overvejelser omkring måder at opfatte og opleve tilværelsen på, hvorved der aktiveres ressourcer til at kunne finde tilbage til glæden i tilværelsen.

Identitetskriser er naturligt og normalt. 

Identitetskrise kan ofte opstå, når man afslutter en livsfase og begynder en ny. 

Derfor kan det være fordelagtigt at anerkende det som en personlig forandring frem for en krise, da det handler om at finde sig selv igen – ofte i en bedre version.

Vi kommer i livskrise mange gange i vores liv. Alt efter hvordan man takler en krise, kan den enten svække dig eller gøre dig stærkere. 

Livssituationer, der kan udløse en identitetskrise, er store begivenheder i det normale liv, men som pludselig bliver overvældende. 

Hvis vi tør og orker at være i og gennemleve krisen, kan det give os en oplevelse af, at vi klarerede noget hårdt, noget udfordrende, og at vi overlevede.

Oftest udløses krisen af noget, du har svært ved at kontrollere. 

Identitetskrise kan opstå, når vi rammer noget, som kræver en beslutning om, måden vi lever livet på. Det bedste man kan gøre, er, at blive god til at håndtere identitetskrisen, så den ikke udvikler sig til f.eks. angst og depression.

Man kan komme i en krisetilstand, hvis man kommer i en livssituation, hvor ens tidligere indlærte erfaringer og reaktionsmåder ikke er tilstrækkelige til at løse problemet med.

Nogle af de typiske situationer, som kan udløse en identitetskrise, kan f.eks. være at afslutte uddannelse, få børn, blive skilt, blive syg, eller fyret, lide tab, opleve tillidsbrud, overgangsalder osv.

terapi i forbindelse med identitetskrise

Læs mere om min baggrund som terapeut lige her. Jeg er bl.a. uddannet på bl.a. Danmarks Pædagogiske Universitet og Dansk Familieterapeutisk Institut.